Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с ванилов крем

Пандишпаново руло с ванилов крем

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пандишпаново руло с ванилов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Топящо се в устата пандишпаново руло с ванилов крем - не го изпускайте"

Необходими продукти

  • брашно - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 40 г за жълтъците + 100 г за белтъците
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 30 мл
  • масло - за намазване на хартията
  • пудра захар - за поръсване
  • За крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • нишесте - 100 г ванилия
  • захар - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме със захарта и водата до побеляване върху затоплен котлон.

След това, без да ги затопляме, доразбиваме, докато се превърнат в гъста кремообразна смес.

В друг съд разбиваме белтъците на твърд сняг с предвидената захар. Когато и те са готови, прибавяме жълтъци заедно с пресятото брашно.

Разбъркваме внимателно и изсипваме в тава, в която на дъното е сложена хартия, намазана с масло. Поставяме във фурната и печем за кратко.

Когато извадим, навиваме на руло заедно с хартията и оставяме да изстине. Започваме да си правим ваниловия крем за пандишпановото руло.

Разбиваме жълтъците с 1/2 от захарта. Предварително размиваме брашното в малко студено мляко и объркваме с разбитите жълтъци.

Прибавяме на струя към кипналото с останалата захар мляко. Загряваме сместа до сгъстяване и кипване, след което отстраняваме.

След отстраняването прибавяме кравето масло и ванилията и оставяме да изстине. От самия блат премахваме хартията и го поставяме на нова такава.

Намазваме блата на пухкавото сладко руло, след което навиваме и оставяме да престои 1-2 часа на хладно.

Поръсваме готовото руло с крем с пудра захар.

Пандишпановото руло с ванилов крем е готово да посрещне своите гости!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: