Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, докато захарта се разтвори, сместа удвои обема си и придобие консистенция на крем.
Добавят се олиото и безалкохолното, и се бърка за кратко.
Бакпулверът, ванилията и брашното се смесват и се пресяват и се бърка, докато брашното се поеме и се получи хомогенна смес.
Получената смес се разделя на приблизително 2 равни части и към едната се прибавя какаото.
Двете части се сипват едновременно, така че едната страна да е бяла, а другата - какаова.
С клечка за зъби се правят окръжности.
Изпича се така приготвеният турски кекс с безалкохолно на 180 градуса фурна, предварително загрята, за около 40 минути.
Бележки: Използваната от мен 1 ч.ч. е с вместимост 200 мл.
Кексът се получава доста сладък, така че ако не обичате по-сладките сладкиши, намалете количеството захар на 1 1/2 ч.ч.
Видът на безалкохолното е по ваш избор.
Коментари
Най-обикновен кекс!