Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта за 7-8 минути, постепенно и при непрекъснато бъркане добавете олиото и прясното мляко.
Смесете сухите съставки и ги пресейте. Разбъркайте до хомогенност.
Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност.
Докато кексът се пече, в тенджерка се смесват съставките за шоколадовия сироп и се вари 5-6 минути. И се оставя на студено да се охлади добре.
Изваденият от фурната горещия турски мокър кекс (Islak kek) се разрязва на порционни парчета с желаната форма и големина и се залива с изстудения шоколадов сироп. Но по желание може да напоявате готовия кекс с лъжичка обилно. Аз допълнително напоих с по 1 лъжичка прясно мляко.
Този сиропиран кекс се оставя на студено 10-12 часа или поне 3 часа.
Коментари