Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване на сместа. Добавете към тях какаото, ванилията, прясното мляко и предварително разтопеното масло.
Разбъркайте до хомогенност и отделете 1 чаша от сместа, която ще се ползва за заливка на сладкиша.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете на части към мокрите съставки. Разбъркайте до усвояване на брашното, като използвате шпатула.
Намазнете и набрашнете тава за печене и сипете вътре тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете какаовия сладкиш до готовност - около 30 минути. Извадете и го нарежете на квадрати.
Още докато е горещ, го залейте с отделената какаова смес.
Сиропираният сладкиш трябва да престои няколко часа, за да се напои добре.
Мокрият какаов сладкиш е много сполучлив.