Шишчета със скариди на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
336
1k
41
16/11/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • скариди - 600 г големи
  • ананас - 200 г, почистен
  • сок от ананас - 250 мл
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • царевично брашно - 2 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган допълнително
  • зелен лук - 2 бр. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме скаридите и им махаме вените. Нарязваме ананаса на кубчета. Нанизваме на шишчета скариди и ананас.

Смесваме сока от ананаса с двете чаени лъжици настърган джинджифил, зехтина, солта и белия пипер. Изсипваме сместа върху готовите кебапи и ги оставяме да се мариноват за 30 минути.

Слагаме маринованите шишчета от скариди на горещата плоча на барбекюто за 5 минути от всяка страна или по наша преценка.

А през това време загряваме останалата марината в тиган на края на барбекюто и го сгъстяваме с царевичното брашно и водата. Добавяме допълнителната лъжичка настърган джинджифил и ситно нарязания зелен лук и го оставяме да поври, докато се сгъсти сосът за шишчета.

Сервираме незабавно вкусните шишчета със скариди на барбекю.

Комплект от дървена дъска елипса с шиш 40 cм + солница-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от дървена дъска елипса с шиш 40 cм + солница
40.00 лв.
30.80 лв.
Виж ››

Поглезете гостите с изискано поднесено барбекю, за което ще ви помогне комплектът от дървена дъска, шиш и солница. Напълно автентичен вид, а и вкус на ястието, което ще донесе уют на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Интересна, различна рецепта с прекрасен разултат.
0
0