Начин на приготвяне
Обелваме скаридите и им махаме вените. Нарязваме ананаса на кубчета. Нанизваме на шишчета скариди и ананас.
Смесваме сока от ананаса с двете чаени лъжици настърган джинджифил, зехтина, солта и белия пипер. Изсипваме сместа върху готовите кебапи и ги оставяме да се мариноват за 30 минути.
Слагаме маринованите шишчета от скариди на горещата плоча на барбекюто за 5 минути от всяка страна или по наша преценка.
А през това време загряваме останалата марината в тиган на края на барбекюто и го сгъстяваме с царевичното брашно и водата. Добавяме допълнителната лъжичка настърган джинджифил и ситно нарязания зелен лук и го оставяме да поври, докато се сгъсти сосът за шишчета.
Сервираме незабавно вкусните шишчета със скариди на барбекю.
Коментари