Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло с кайма за начинаещи

Руло с кайма за начинаещи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131245
Руло с кайма за начинаещи1 / 2
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Дори все още да не ви бива много в кухнятя, с това солено руло с кайма няма да се затрудните, а и ще впечатлите близките си"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • моркови - 1 шепа, сушени
  • хляб - 3 филии, стар
  • прясно мляко - за накисване на хляба
  • яйца - 2 бр. големи
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 шепа, сушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Включваме фурната да се загрява на 190 градуса при горен и долен реотан.

2. Размразената кайма омесва със стар хляб, който предварително сме накиснали в малко мляко, колкото да омекне.

3. Чукваме яйцата и ги добавяме към каймата. Слагаме и останалите подправки и разбъркваме хубаво.

4. Оставяме каймата за рулото на постои половин час и да си поеме от всички аромати, като между временно разбъркваме 1-2 пъти.

5. Изсипваме каймата в незалепваща продълговата форма за кекс. Заглаждаме и поставяме във фурната.

6. Печем нашето солено руло до златисто около 15-20 минути, или докато рулото се стегне и хване златиста коричка.

7. По желание преди да извадим рулото от кайма за начинаещи от фурната, можем да го поръсим с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: