Начин на приготвяне
1. Включваме фурната да се загрява на 190 градуса при горен и долен реотан.
2. Размразената кайма омесва със стар хляб, който предварително сме накиснали в малко мляко, колкото да омекне.
3. Чукваме яйцата и ги добавяме към каймата. Слагаме и останалите подправки и разбъркваме хубаво.
4. Оставяме каймата за рулото на постои половин час и да си поеме от всички аромати, като между временно разбъркваме 1-2 пъти.
5. Изсипваме каймата в незалепваща продълговата форма за кекс. Заглаждаме и поставяме във фурната.
6. Печем нашето солено руло до златисто около 15-20 минути, или докато рулото се стегне и хване златиста коричка.
7. По желание преди да извадим рулото от кайма за начинаещи от фурната, можем да го поръсим с настърган кашкавал.