Руло с кайма по мъжки

Руло с кайма по мъжки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 300 (200 г месо+100 г сланина)
  • шунка - 300 г
  • коняк - 6 с.л.
  • яйца - 6 бр. сварени
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе свинското месо и по-голяма част от сланината в месомелачка, след което ги пасираме заедно с яйцата с помощта на миксер или кухненски робот. Можем да ползваме и готова купена свинска кайма.

Добавяме дребно нарязаната шунка, коняка, червения пипер, черния пипер и солта на вкус.

Разбъркваме хубаво сместа и изсипваме в подходящ съд (например форма за кекс), на дъното на която сме сложили тънки парчета от останалата сланина.

Печем в умерена фурна за около 30-35 минути и го изчакваме да изстине.

Изваждаме от съда готовия домашно руло от кайма и го нарязваме на парчета. Сервираме със здравословна гарнитура.

Можем да поднесем Руло с кайма по мъжки като студена вечеря или да направим студени сандвичи и хапки с него.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: