Начин на приготвяне
Смиламе свинското месо и по-голяма част от сланината в месомелачка, след което ги пасираме заедно с яйцата с помощта на миксер или кухненски робот. Можем да ползваме и готова купена свинска кайма.
Добавяме дребно нарязаната шунка, коняка, червения пипер, черния пипер и солта на вкус.
Разбъркваме хубаво сместа и изсипваме в подходящ съд (например форма за кекс), на дъното на която сме сложили тънки парчета от останалата сланина.
Печем в умерена фурна за около 30-35 минути и го изчакваме да изстине.
Изваждаме от съда готовия домашно руло от кайма и го нарязваме на парчета. Сервираме със здравословна гарнитура.
Можем да поднесем Руло с кайма по мъжки като студена вечеря или да направим студени сандвичи и хапки с него.