Тази рецепта коментираха

Анонимен
Daniela
Daniela
Просто исках да споделя, че за разлика от всички тук, с явно дълъг житейски опит в Испания, аз просто ходя там доста често на holiday и това, което съм виждала с очите си, включително преди 2 месеца, е паеля с кренвирши, дори приятеля ми хапна точна такава! Изобщо не претендирам, че знам колкото вас, но съм го виждала с очите си в Анадулция и по-конкретно в Малага.
21.10.2011 00:52
Имигрантка
Имигрантка
Няма такава паеля. Живея от 5 г в Испания, област Валенсия. Работела съм в ресторанти и барове, а също и на прословутите Фиести, но такава паеля никъде не се прави. Паелята за испанците е повод за национална индентичност и те я приготвят с много любов. В паелята има всичко - и месо и зеленчуци, и подправки, и разбира се специален ориз. Готви се на открит огън е специален съд/ голяма и плитка тава, наречена паелеро/ и никога не се захлупва. Обикновено за една порция/ независимо каква е паелята се предвиждат 2 кафени чашки ориз. Има различни паели, но всички са много вкусни. А публикуваната рецепта е всичко друго, но не и паеля. Поздрави от Испания.
18.01.2011 14:16
1
Мая
Мая
Това тука е миш-маш. Нема такава паеля.
09.01.2011 19:07
1
lubomira sanchez
lubomira sanchez
Каква е тази паеля ? Моля ви, научете се и тогава написвайте рецепти. Испанците ще се гръмнат, ако разберат как се слагат кремвирши.
31.10.2010 17:20
1
дора
дора
От моя опит като готвач в Испания мога да кажа, че в паеля валенсиана се слага, чушка – червена и зелена, боб, зелен боб, чесън с магданоз много фино счукан, специална малка червена чушка, казва се-ñora, бульон, пилешко, свинско, заешко, по избор. А може пилешко и свинско, ориз-бомба, а шафран - като оцветител. Отгоре може да се украси с червена шушка, но пържена, нарязана на ивици. Правят се много видове паели, но в никъкъв случай не се слагат, лук, чер пипер, червен пипер, кремвирши, шунка, домати. Паелята не се похлупва с капак.
24.08.2010 09:16
1
Катя
Катя
От моя седем годищен опит в Испания, ще ви кажа следното: Най-добрата пеая се прави във област Валенсия. Близка е до начина на Георги, но ориза е специален за паея ,месото е както казва Ваня, а за зеленчуците - три вида зелен фасул/по малко/, малко стар боб, а червената чушка е за украса. Забравяте и най-важната съставка - розмарина. Майсторлъкът на паеята е в начина на приготвяне + продуктите. Най - вкусната паея ми е готвил един старец на 85 години. Няма втора такава/яля съм много паеи/. Що се отнася до морската, също е хубава. Най-добре я правят на Палма де Майорка, там я опитах/. Но аз лично предпочитам Валенсианската.
21.08.2010 12:02
1
рали
рали
Няма такава. Паеля рецептата е съвсем друга, няма нищо общо с тази тук.
24.06.2010 14:25
1
ваня
ваня
Не знам от къде е тази рецепта, но такава паеля няма в Испания. Първо се запържва месото(пиле, заек, св.ребърца и малки кюфтенца). Абсолютно забранено кремвирши и шунка, ако прочете някой испанец тази рецепта, ще припадне. Готви се на огън, в специална тава, без капак и се сервира с парче лимон. Никакви сурови чушки и магданоз отгоре. Паелите са много видове: постна, месо, морска и т.н. Водата също е важна - твърда.
11.06.2010 19:16
1