Сладки гевреци

Dark Angel
Dark Angel
Новак
06/08/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 617
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата заедно с 1 с.л. захар. Останалата захар разтворете в прясното мляко.

Направете кладенче в брашното и сипете млякото, олиото, солта и шупналата мая.

Замесете постепенно меко и еластично тесто. Покрийте тавата с фолио и оставете да втасва на топло за 30 минути.

Разделете тестото на 6-8 топки с големината на яйце. Намазнете си обилно ръцете и всяка топка издължавайте и разточвайте на фитил.

Съединете двата края и подреждайте така оформените гевреци в подмазнени тави, на разстояние едно от друго. Оставете да втасат, докато увеличат двойно обема си.

Разтворете меда във водата. Намажете гевреците и обилно ги поръсете със сусам. Пъхнете ги да се пекат

в загряна на 220 градуса фурна до порозовяване.

Изпечените сладки гевреци запарете с кърпа.

Рейтинг

5 3
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Габриела Цонева
Габриела Цонева
28.01.2014 16:51
Страхотни стават! Много вкусни са, теглете, теглете, записвайте или наизустявайте тая рецепта! Чудесни стават...
0
0