Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Класически варени гевреци

Класически варени гевреци

Класически варени гевреци
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Класически варени гевреци - такива, каквито ги обичаме"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 пакетче суха
  • вода - 250 мл топла
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • За варенето
  • вода - 2 л
  • захар - 1 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода сипваме маята, захарта и 1 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме за 10 минути.

След това добавяме солта, олиото и брашното и омесваме гладко тесто.

Оставяме го покрито с фолио за 1 час да втаса.

Кипваме водата за варенето на гевреците в тенджера и добавяме захарта.

Разрязваме втасалото тесто на 6 части и всяка част оформяме на геврек.

Пускаме гевреците във врящата вода и ги варим, докато изплуват нагоре.

Изваждаме варените гевреци и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с малко олио и печем в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до приятно порозовяване на класическите варени гевреци.

Нашите класически варени гевреци са най-вкусни толпички.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: