Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата заедно с 1 с.л. захар. Останалата захар разтворете в прясното мляко.
Направете кладенче в брашното и сипете млякото, олиото, солта и шупналата мая.
Замесете постепенно меко и еластично тесто. Покрийте тавата с фолио и оставете да втасва на топло за 30 минути.
Разделете тестото на 6-8 топки с големината на яйце. Намазнете си обилно ръцете и всяка топка издължавайте и разточвайте на фитил.
Съединете двата края и подреждайте така оформените гевреци в подмазнени тави, на разстояние едно от друго. Оставете да втасат, докато увеличат двойно обема си.
Разтворете меда във водата. Намажете гевреците и обилно ги поръсете със сусам. Пъхнете ги да се пекат
в загряна на 220 градуса фурна до порозовяване.
Изпечените сладки гевреци запарете с кърпа.
Коментари