Сладки гевреци

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Сладки гевреци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15-20 бр.

Необходими продукти

  • вода - 100 мл топла
  • прясно мляко - 150 мл топло
  • мая - 25 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 200 г
  • олио - 70 мл
  • брашно - около 600 - 700 г
  • за отгоре
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата заедно с 1 с.л. захар. Останалата захар разтворете в прясното мляко.

Направете кладенче в брашното и сипете млякото, олиото, солта и шупналата мая.

Замесете постепенно меко и еластично тесто. Покрийте тавата с фолио и оставете да втасва на топло за 30 минути.

Разделете тестото на 6-8 топки с големината на яйце. Намазнете си обилно ръцете и всяка топка издължавайте и разточвайте на фитил.

Съединете двата края и подреждайте така оформените гевреци в подмазнени тави, на разстояние едно от друго. Оставете да втасат, докато увеличат двойно обема си.

Разтворете меда във водата. Намажете гевреците и обилно ги поръсете със сусам. Пъхнете ги да се пекат

в загряна на 220 градуса фурна до порозовяване.

Изпечените сладки гевреци запарете с кърпа.

Рейтинг

4.1
53
46
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела Цонева
Габриела Цонева
Страхотни стават! Много вкусни са, теглете, теглете, записвайте или наизустявайте тая рецепта! Чудесни стават...
28.01.2014 16:51