Начин на приготвяне
Варени гевреци с готово тесто - бързи и вкусни.
Вземаме готово тесто, разделяме го на топки.
Всяка една топка трябва да е колкото едно яйце.
Разточваме на широка лента с дължина около 50 см, навиваме на руло, пожелание можем да усучем.
Захващаме краищата един с друг, за да се получи геврече.
Така готовите гевреци оставяме да втасат.
Кипваме вода с меда и пускаме вътре гевреците.
Изчакваме да изплуват, което трае 4 минути, след което вадим и оставяме върху решетка да се отцедят.
Подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме с разбития жълтък, олиото и съвсем малко вода.
Поръсваме със сусама и поставяме в печката.
Печем се в загрята фурна гевреците със сусам. Готовите варени гевреци се завиват с мокра кърпа.