Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Варени гевреци с готово тесто

Варени гевреци с готово тесто

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Варени гевреци с готово тесто
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
21/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Варени гевреци, с които черпим с повод и без повод"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 2 кг
  • сусам - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • олио - 1 с.л
  • вода - 300 мл
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варени гевреци с готово тесто - бързи и вкусни.

Вземаме готово тесто, разделяме го на топки.

Всяка една топка трябва да е колкото едно яйце.

Разточваме на широка лента с дължина около 50 см, навиваме на руло, пожелание можем да усучем.

Захващаме краищата един с друг, за да се получи геврече.

Така готовите гевреци оставяме да втасат.

Кипваме вода с меда и пускаме вътре гевреците.

Изчакваме да изплуват, което трае 4 минути, след което вадим и оставяме върху решетка да се отцедят.

Подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме с разбития жълтък, олиото и съвсем малко вода.

Поръсваме със сусама и поставяме в печката.

Печем се в загрята фурна гевреците със сусам. Готовите варени гевреци се завиват с мокра кърпа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: