Начин на приготвяне
Разредете маята в 100 мл топличка вода, докато се разтвори. В голяма купа пресейте брашното и го разбъркайте с маята, солта, олиото, захарта и около 400 мл вода. Замесете тестото добре и го покрийте с кърпа да втаса на топло за около 40 минути.
За да приготвите плънката разбийте киселото мляко с яйцата с вилица и добавете натрошеното сирене. От втасалото тесто късайте топки от 150-200 г и ги разточвайте на кръгове с диаметър 20-25 см. Във всеки кръг слагайте по 2-3 с.л. от плънката и ги затваряйте, като притискате добре краищата.
Подреждайте кемерките в намазнена тава и ги намажете с разбито яйце или жълтък. Пекат се на силно загряна фурна (220-250 градуса) за 15-тина минути.
Стават много вкусни тези соленки със сирене.
Коментари