Начин на приготвяне
Разбъркайте киселото мляко и водата на айран.
Прибавете го към яйцата и ги разбийте със солта, захарта, разтопеното масло или олио, и най-накрая брашното, което добавете на 2-3 пъти.
Получава се разредено тесто за палачинки.
Загрейте тиган с незалепващо покритие, което сте намазнили с масло.
Загребвайте от сместа с черпак и изсипете в тигана с кръгообразни движения.
Изпържете пухкавите палачинки от двете страни, след което ги смъкнете и докато са още топли, намажете с масло.
Може да поднесете палачинките с течен шоколад или домашно сладко по избор. Увийте на руло.
Процедирайте така, докато продуктите се изчерпят.
Получават се около 10-12 бр. палачинки с кисело мляко.