Начин на приготвяне
В топлата вода сипваме маята, захарта и 1 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме за 10 минути.
След това добавяме солта, олиото и брашното и омесваме гладко тесто.
Оставяме го покрито с фолио за 1 час да втаса.
Кипваме водата за варенето на гевреците в тенджера и добавяме захарта.
Разрязваме втасалото тесто на 6 части и всяка част оформяме на геврек.
Пускаме гевреците във врящата вода и ги варим, докато изплуват нагоре.
Изваждаме варените гевреци и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме ги с малко олио и печем в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до приятно порозовяване на класическите варени гевреци.
Нашите класически варени гевреци са най-вкусни толпички.