Картофи с наденица на фурна

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
572
10
1k
11/12/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене75 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 262
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. в тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и чесън. Щом леко се запържи, добавете нарязаната на парчета наденица. Овкусете с малко черен и бял пипер и сол на вкус.

Докато наденицата се запържва, нарежете картофите на парчета и ги изсипете в намазнена тава заедно с нарязаната на тънки кръгчета чушка. Добавете леко позапържената наденица и разбъркайте всичко, като добавите риган чубрица, сол на вкус и още малко бял и черен пипер.

Загрейте бульона, без да завира и го смесете със сметана. Излейте върху картофите с наденицата и сложете ястието да се пече до готовност в предварително загрята фурна на около 189-190 градуса. Поднесете порция картофи с наденица, поръсени с малко пресен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар