Начин на приготвяне
Почистете и измийте боба много добре, поставете го в тенджера със студена вода да заври, след 10 минути варене изхвърлете тази вода и налейте друга, отново студена.
Нарежете почистените лук и морков, лютите чушки и налейте половината олио, оставете боба да се свари до пълното му омекване на бавен огън.
Пет минути преди да свалите боба, поставете шушулките сминдух и червения пипер, посолете на вкус и разбъркайте.
В тава налейте останалото олио, обелете и нарежете наденицата по ваше усмотрение, поставете я в тавата, а тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете до златист загар.
Извадете тавата и прибавете боба към нея, поръсете с джоджена и върнете тавата в фурната, печете до златисто-кафява коричка отгоре.