Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Зрял боб с печена наденица на фурна

Зрял боб с печена наденица на фурна

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Зрял боб с печена наденица на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Боб с наденица на фурна - вечната класика"

Необходими продукти

  • бял боб - 500 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сминдух - 2 шушулки
  • джоджен - 1 с.л.
  • наденица - 3 бр. варена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте боба много добре, поставете го в тенджера със студена вода да заври, след 10 минути варене изхвърлете тази вода и налейте друга, отново студена.

Нарежете почистените лук и морков, лютите чушки и налейте половината олио, оставете боба да се свари до пълното му омекване на бавен огън.

Пет минути преди да свалите боба, поставете шушулките сминдух и червения пипер, посолете на вкус и разбъркайте.

В тава налейте останалото олио, обелете и нарежете наденицата по ваше усмотрение, поставете я в тавата, а тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна, печете до златист загар.

Извадете тавата и прибавете боба към нея, поръсете с джоджена и върнете тавата в фурната, печете до златисто-кафява коричка отгоре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: