Начин на приготвяне
Накиснете боба от предишната вечер. На другия ден сменете водата и залейте боба с чиста студена вода.
Сложете да се вари 10-тина минути, след което изхвърлете и тази вода, залейте с нова и върнете на котлона.
Добавете 3 лъжица олио и нарязания лук, варете до омекване на боба.
Загрейте олио в тиган и запръжете нарязаната наденица. Извадете ги в чиния.
В същата мазнина от пърженето на наденицата задушете наситнения лук, чушките, морковите и домата. Овкусете зеленчуковата смес със сол.
След още 5 минути добавете пушения червен пипер и прехвърлете при боба.
Изсипете боба със зеленчуци в тава, а отгоре разпределете парчета пържена наденица.
Запечете в предварително загрята на 180 градуса за около 30 минути.
Сервирайте печения боб със салата по избор.
Печеният боб с наденица на фурна е готов.