Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Печен боб с наденица на фурна

Печен боб с наденица на фурна

Печен боб с наденица на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Традицията повелява поне веднъж месечно да се хапва печен боб с наденица"

Необходими продукти

  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • домати - 1 брой
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • наденица - 1
  • бял боб - 500 грама
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер. На другия ден сменете водата и залейте боба с чиста студена вода.

Сложете да се вари 10-тина минути, след което изхвърлете и тази вода, залейте с нова и върнете на котлона.

Добавете 3 лъжица олио и нарязания лук, варете до омекване на боба.

Загрейте олио в тиган и запръжете нарязаната наденица. Извадете ги в чиния.

В същата мазнина от пърженето на наденицата задушете наситнения лук, чушките, морковите и домата. Овкусете зеленчуковата смес със сол.

След още 5 минути добавете пушения червен пипер и прехвърлете при боба.

Изсипете боба със зеленчуци в тава, а отгоре разпределете парчета пържена наденица.

Запечете в предварително загрята на 180 градуса за около 30 минути.

Сервирайте печения боб със салата по избор.

Печеният боб с наденица на фурна е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: