Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Наденица с червен боб на фурна

Наденица с червен боб на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Наденица с червен боб на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Боб с наденица е класика, от която никога няма да се откажем"

Необходими продукти

  • целина - 1 стрък
  • червен боб - 400 г
  • джоджен - 3 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • наденица - 480 г сурова
  • зелен лук - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • чушки - 1 бр. суха
  • моркови - 1 бр.
  • доматен концентрат - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червения боб за една нощ. Прецедете, сипете нова вода и го сварете за 90 мин. Нарежете зеленчуците и ги задушете с малко сол и олио.

Добавете сухата чушка, доматения концентрат, размит със 100 мл вода. Когато заври, добавете наденицата и затворете капака.

След 4 минути обърнете от другата страна.

Сложете боба, овкусете с подправките. Сипете боба с наденица в глинен съд и сипете вода колкото желаете.

Печете боба на фурна за 15 мин. на 200 градуса.

Поднесете наденицата с червен боб на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: