Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с наденица на фурна

Картофи с наденица на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Картофи с наденица на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • наденица - 3 броя, сурова
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • червени чушки - 1 брой
  • олио
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л. сух
  • чубрица - на вкус
  • бульон - 200 мл пилешки или зеленчуков
  • сметана - 100 мл течна
  • сол - на вкус
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. в тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук и чесън. Щом леко се запържи, добавете нарязаната на парчета наденица. Овкусете с малко черен и бял пипер и сол на вкус.

Докато наденицата се запържва, нарежете картофите на парчета и ги изсипете в намазнена тава заедно с нарязаната на тънки кръгчета чушка. Добавете леко позапържената наденица и разбъркайте всичко, като добавите риган чубрица, сол на вкус и още малко бял и черен пипер.

Загрейте бульона, без да завира и го смесете със сметана. Излейте върху картофите с наденицата и сложете ястието да се пече до готовност в предварително загрята фурна на около 189-190 градуса. Поднесете порция картофи с наденица, поръсени с малко пресен магданоз.

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: