Солен пай със спанак и бекон

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
01/09/2011
"Хрупкаво тесто и ароматна плънка, това са отличителните белези на съвършения пай, които срещаме и тук Какво чакате още?"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 241
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното с яйцето и маслото и прибавете солта. В началото тестото става на трохи. Продължете да месите, докато се хомогенизира тестото. Оставете го да почине за 1/2 час в хладилника, покрито с кърпа.

След това го разточете на овал и го прехвърлете в набрашнена и намазнена тава, като трябва да улегне и по стените на тавата. Притеснете блата добре, надупчете го с вилица леко и го сложете да се запече за 10-тина минути в предварително загряна фурна.

През това време нарежете бекона, сложете го да се запържи с малко мазнина и добавете нарязания на ситно спанак. Изчакайте да омекне и снемете от котлона. Разбийте яйцата заедно с прясното мляко и сметаната. Добавете сол и черен пипер.

Сипете вътре бекона и спанака и изсипете сместа върху запечения блат. Сложете да се пече в умерена фурна за около 30-40 минути. Извадете, поръсете с още малко накълцан бекон и настърган кашкавал и върнете във фурната да се запече.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Асенова
Рецепта за ценители.Много вкусове съчетани и поднесени умело.
0
0
Дебелата Берта
Ауу, изглежда доста интересни. Ще се пробва.
0
0