Начин на приготвяне
Разбъркайте брашното с яйцето и маслото и прибавете солта. В началото тестото става на трохи. Продължете да месите, докато се хомогенизира тестото. Оставете го да почине за 1/2 час в хладилника, покрито с кърпа.
След това го разточете на овал и го прехвърлете в набрашнена и намазнена тава, като трябва да улегне и по стените на тавата. Притеснете блата добре, надупчете го с вилица леко и го сложете да се запече за 10-тина минути в предварително загряна фурна.
През това време нарежете бекона, сложете го да се запържи с малко мазнина и добавете нарязания на ситно спанак. Изчакайте да омекне и снемете от котлона. Разбийте яйцата заедно с прясното мляко и сметаната. Добавете сол и черен пипер.
Сипете вътре бекона и спанака и изсипете сместа върху запечения блат. Сложете да се пече в умерена фурна за около 30-40 минути. Извадете, поръсете с още малко накълцан бекон и настърган кашкавал и върнете във фурната да се запече.
Коментари