Начин на приготвяне
Сипете в купа маята с водата, 2 лъжици брашно и захарта. Разбъркайте и изчакайте маята да шупне.
Пресейте брашното и добавете към него олиото, разбитите яйца, солта, млякото с угасената в него сода и шупналата мая. Разбъркайте добре. Получава се лепкава и гъста смес, която трябва да се остави да втаса.
Намазнете тава за печене и сипете вътре 1/2 от сместа. Поръсете с разтопено масло и натрошено сирене, сипете отгоре останалата част.
Разстелете с помощта на добре намазнена лъжица. Отгоре наредете нарязаното на парченца останалото масло.
Сложете в студена фурна и включете на 170 градуса. Печете тутманика до готовност.
Мързеливият тутманик със сирене е много вкусен.