Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив тутманик със сирене

Мързелив тутманик със сирене

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Всички домакини ще ни благодарят за тази рецепта за вкусен мързелив тутманик"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 700 грама
  • вода - 250 мл топла
  • суха мая - 1 пакет (7 грама)
  • олио - 7 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • сирене - 250 грама
  • масло - 80 грама
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купа маята с водата, 2 лъжици брашно и захарта. Разбъркайте и изчакайте маята да шупне.

Пресейте брашното и добавете към него олиото, разбитите яйца, солта, млякото с угасената в него сода и шупналата мая. Разбъркайте добре. Получава се лепкава и гъста смес, която трябва да се остави да втаса.

Намазнете тава за печене и сипете вътре 1/2 от сместа. Поръсете с разтопено масло и натрошено сирене, сипете отгоре останалата част.

Разстелете с помощта на добре намазнена лъжица. Отгоре наредете нарязаното на парченца останалото масло.

Сложете в студена фурна и включете на 170 градуса. Печете тутманика до готовност.

Мързеливият тутманик със сирене е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: