Начин на приготвяне
Пикантният солен пай със спанак и яйца е класика сред солените пайове, приготвени с бутер тесто, лесна и бърза рецепта за приготвяне както със свеж, така и със замразен спанак.
С началото на есента се завръща и желанието за солени пайове, както на базата на бутер тесто, така и от замесено солено тесто.
Много предпочитам първото ... Обичам бутер тестото с неговата лека хрупкавост.
Що се отнася до пълнежа, спанакът и рикота са перфектна, деликатна и вкусна комбинация.
Ако искате да опитате да приготвите пикантен пай, тази със спанак и бутер тесто, рикота и яйца може да е за вас!
Ето как да приготвите пай със спанак, много лесен и бърз пай за приготвяне с пресен или замразен спанак. Можете да замените рикотата със извара, каквато си харесвате.
Почистете спанака и го измийте.
Ако използвате замразен спанак, оставете го да се размрази .
Задушете спанака в тиган с олио, чесън и нарязано на ситно чили чушка или лют пипер.
В купа комбинирайте сотирания спанак и добре отцедената от течността рикота, ако има такава.
Разбъркайте и добавете яйцата, настърганото сирене и черен пипер.
Ако искате, можете да добавите и малко полузряло сирене на малки парченца и бекон.
Вземете рулото от бутер тесто и го поставете върху лист за печене, оставяйки го върху пергаментната хартия.
Притиснете бутер тестото леко, да полепне добре, отдолу и отстрани.
Изсипете пълнежа от рикота и спанак в тавата и заравнете с лъжица.
Затворете краищата на бутер тестото върху пълнежа, като леко натискате с пръсти.
Намажете краищата с жълтък и украсете, ако желаете със сусам аз този път пропуснах .
Изпечете соленият пай от бутер тесто в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути .
Пикантният солен пай ще е готов, когато краищата са златисти.
Вашият вкусен, солен пай със спанак и яйца е готов. Насладете се!
Бележка: Съставките са за 22 см форма.