Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив тутманик за начинаещи

Мързелив тутманик за начинаещи

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Мързелив тутманик за начинаещи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не се притеснявайте - дори и да сте начинаещ в кухнята, този тутманик в никакъв случай няма да ви затрудни, а напротив - още повече ще ви мотивира да започнете да готвите"

Необходими продукти

  • сирене - 250 г
  • краве масло - за намазване
  • тесто - 1 пакет готово
  • яйца - 2 бр.
  • мас - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете готовото тесто от хлебопекарна и го сложете в дълбока купа. Разтопете и добавете към него маста и едното яйце. Хубаво омесете тестото с тях.

Последно добавете сиренето, предварително натрошено. Пригответе си тава, в която ще печете лесния тутманик. Намазнете я с мас или друга мазнина и наръсете брашно.

Сипете тестото и го оставете на топло. След като втаса, намажете с второто яйце и изпечете мързеливия тутманик до златисто.

Готовия мързелив тутманик за начинаещи намажете с масълце и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: