Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си приготвим самите продукти или по точно - да си почистим зеленчуците и да си ги нарежем.
Нарязваме си морковите, лука и чушката на дребни кубчета.
Задушаваме ги в съд само с вода, без да пържим с олио, за да е по-здравословно самото ястие.
Когато са вече омекнали зеленчуците, прибавяме каймата, след това чубрицата, червения и черен пипер.
Разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре.
Остава да добавим и нарязаните на кубчета картофи, след което си изсипваме и олиото.
Задушаваме всичко това за не повече от 5 минути, след което посоляваме.
Готовата смес за мусака изсипваме в тавичка и добавяме 300 милилитра вода.
Поставяме в предварително загрята на 180 °C фурна.
Оставяме така до готовност на картофите.
Започваме да си приготвяме заливката, като разбиваме яйцата, киселото мляко, брашното и настъргания кашкавал.
Готовата смес изсипваме и разстиламе върху класическата мусака.
Отново връщаме във фурната, за да се запече перфектната мусака по класическа рецепта.