Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зеле със свински ребърца

Зеле със свински ребърца

Зеле със свински ребърца
Снимка: Марияна
1 / 3
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Класика си е това зеленце със свински ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 г
  • зеле - 1 глава
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 буркан
  • риган
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето. Свинските ребра запържете, нарязани на парчета.

Добавете лука и намачканото със сол зеле. Запържете, докато обемът му намалее.

Добавете доматите и червения пипер. Налейте вода, поръсете магданоз и риган.

Сложете в тава свинското със зеле и печете до готовност на 180 градуса.

Зелето със свински ребърца е много вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: