Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пържено мляко по испански - Лече Фрита

Пържено мляко по испански - Лече Фрита

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пържено мляко по испански - Лече Фрита
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
24
"Пърженото мляко по испански Лече Фрита е страхотен десерт, опитайте!"

Необходими продукти

  • захар - 150 грама
  • прясно мляко - 1 литър
  • канела - 1 щ.
  • брашно - 100 грама
  • царевично нишесте - 50 грама
  • сол - 1 щ.
  • панировка
  • яйца - 2 броя
  • брашно - около 100 грама
  • овалване
  • захар - около 100 грама
  • канела - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте около 600 мл от млякото и сипете вътре захар.

В останалото мляко разбийте канелата, щипка сол, брашното и нишестето.

Когато млякото на котлона е готово да кипне, сипете студеното към него него и варете на тих огън, като не спирате да бъркате в продължение на около 12 минути.

Намалете огъня, ако започне да загаря. Получава се хубав и гъст млечен крем.

Пригответе си силиконова форма с приблизителни размери около 25х25 см и сипете вътре крема. Охладете и приберете да стегне много добре в хладилник.

Обърнете стегналия крем върху кухненската дъска и нарежете - получават се оокло 24 парчета.

Оваляйте всяко парче крем в брашно, след това в разбито яйцето.

Изпържете млякото в добре загрято олио до златист загар.

Оваляйте готовото пържено мляко в захар, която сте смесили с канела за аромат.

Пърженото мляко по испански - Лече Фрита е страхотен десерт, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: