Начин на приготвяне
Първо почистете много добре мидите от стърчащите мустачки и различни наслоявания по черупките. Ако има счупени миди, задължително ги изхвърлете.
Загрейте маслото със зехтина в тенджера и сипете вътре бялото вино. Прибавете мидите, лимоновия сок и наситнения магданоз.
Разбъркайте внимателно, сложете капака и гответе 2 минути. От време на време разклащайте тенджерата, за да се отворят мидите.
Когато се отворят, мидите се готови. Не ги гответе прекалено дълго време, за да не станат сухи.
Поръсете с лимонова кора и още магданоз, сервирайте докато са топли в компанията на чаша студено бяло вино. Чудно лятно мезе, опитайте!
Мидите с масло и бяло вино на тенджера са готови.