Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Прасковен сладкиш без глутен

Прасковен сладкиш без глутен

Прасковен сладкиш без глутен
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Разкошен прасковен сладкиш, подходящ за хората, които не ядат глутен, а и за всички останали"

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 200 г
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • праскови - 4 - 5 бр. от компот
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • оризово брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете мекото краве масло заедно с пудрата захар. Разбийте с миксера няколко минути.

Без да спирате да бъркате, добавяйте яйцата едно по едно - до пълното усвояване.

Сложете брашната и бакпулвера, като разбърквате с дървена лъжица до еднородна смес.

Прехвърлете в тавичка, застлана с хартия за печене. Загладете отгоре.

Нарежете прасковите на парчета и ги подредете внимателно в сместа.

Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.

Прасковеният сладкиш без глутен е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: