Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Постен прасковен галет

Постен прасковен галет

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Постен прасковен галет
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • праскови - 2 бр.
  • череши - 150 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - щипка (по желание)
  • ликьор от череши - 2 с.л.
  • вода - 120 мл
  • сол - щипка
  • олио - 5 с.л.
  • захар - щипка
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресен брашното и бакпулвера, ако използвате такъв. Може и без него, тестото пак става хубаво. Добавете захарта, олиото и водата. Замесете тесто.

Оставете да втаса за половин час. През това време махнете костилките на черешите и ги залейте с ликьора. Поръсете с кафява захар. Прасковите нарежете на резенчета.

Разточете тестото в кръгла форма и 3-4 мм дебелина. По средата поръсете череши, а покрай тях наредете прасковите. Загънете по желание.

Колкото по-хубави гънки направите, толкова по-красив ще се получи плодовият пай.

Плодовете поръсете отново с кафява захар. Печете ароматния галет за около 40 минути в предварително затоплена фурна на 180 градуса.

Готовия постен прасковен галет сложете на решетка да се охлади и сервирайте.

Да ви е сладко с този вкусен постен сладкиш!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: