Начин на приготвяне
В купа пресен брашното и бакпулвера, ако използвате такъв. Може и без него, тестото пак става хубаво. Добавете захарта, олиото и водата. Замесете тесто.
Оставете да втаса за половин час. През това време махнете костилките на черешите и ги залейте с ликьора. Поръсете с кафява захар. Прасковите нарежете на резенчета.
Разточете тестото в кръгла форма и 3-4 мм дебелина. По средата поръсете череши, а покрай тях наредете прасковите. Загънете по желание.
Колкото по-хубави гънки направите, толкова по-красив ще се получи плодовият пай.
Плодовете поръсете отново с кафява захар. Печете ароматния галет за около 40 минути в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Готовия постен прасковен галет сложете на решетка да се охлади и сервирайте.
Да ви е сладко с този вкусен постен сладкиш!