Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Прасковен крамбъл със заливка

Прасковен крамбъл със заливка

ИскраИскра
Новак
924148
Прасковен крамбъл със заливка
Снимка: Искра
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Ах, тези праскови, какви вкусотии могат да се получат с тях - този крамбъл го доказва"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • краве масло - 1 ч.ч. на кубчета
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • За прасковения пълнеж
  • праскови - 5 бр. на кубчета
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • За заливката
  • бадемов екстракт - 1/4 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното, солта, захарта, канелата и бакпулвера и ги разбъркайте добре.

Смесете ги след това с маслото и добавете към тях предварително разбитото яйце.

Хубаво разбъркайте всички съставки, докато се получи ронливо тесто - разпределете половината от него на дъното на кръгла тавичка.

За пълнежа смесете лимоновия сок, нишестето, захарта и канелата и ги разбъркайте заедно с прасковите на кубчета.

Изсипете тази смес върху тестото и го разстелете хубаво. Отгоре наредете другата половина от тестото.

Сложете вкусния крамбъл във фурната на 180 °C за около 55 минути.

За заливката смесете пудрата захар с млякото и бадемовия екстракт и напръскайте десерта с нея при сервиране.

Зарадвайте гостите си с този прасковен крамбъл със заливка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: