Начин на приготвяне
В голяма купа смесете брашното, солта, захарта, канелата и бакпулвера и ги разбъркайте добре.
Смесете ги след това с маслото и добавете към тях предварително разбитото яйце.
Хубаво разбъркайте всички съставки, докато се получи ронливо тесто - разпределете половината от него на дъното на кръгла тавичка.
За пълнежа смесете лимоновия сок, нишестето, захарта и канелата и ги разбъркайте заедно с прасковите на кубчета.
Изсипете тази смес върху тестото и го разстелете хубаво. Отгоре наредете другата половина от тестото.
Сложете вкусния крамбъл във фурната на 180 °C за около 55 минути.
За заливката смесете пудрата захар с млякото и бадемовия екстракт и напръскайте десерта с нея при сервиране.
Зарадвайте гостите си с този прасковен крамбъл със заливка.
Да ви е сладко!