Начин на приготвяне
Смесете в голяма купа двата вида брашно, яйцата, зехтина, водата, солта и черния пипер.
Разбъркайте сместа и я оставете за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Разделете в две купи белтъците и жълтъците.
Разбийте белтъците до втечняване.
С помощта на черпак вземете от охладената смес и я сипете в намазнен тиган с незалепващо покритие - изчакайте малко и намажете тестото за галет с малко от белтъците.
Затворете го с капак. Оформете след това кладенче в центъра, настържете вътре сирената и сипете един жълтък.
Подвийте краищата на соления пай и отново го затворете с капак.
Извадете го след това, поръсете го с малко пера от чесън и го преместете в чиния за поднасяне.
Направете същото и с останалите продукти.
Традиционният френски солен галет е много вкусен.
Добър апетит!