Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта с миксер до побеляване.
Прибавете към тях рикотата и ванилията, отново разбъркайте добре.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги добавете към горната смес, като разбъркате за кратко, но вече на най-ниската степен на миксера.
Нарежете част от прасковите на кубченца и ги сипете в сместа. Разбъркайте.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Изсипете вътре сместа и загладете.
Останалата част от прасковите нарежете на тънки филийки и ги наредете най-отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия кекс до готовност - около 45 минути.
Поръсете кекса с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Прасковеният кекс с ванилия и рикота е готов.