Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кекс с рикота

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Кекс с рикота
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Дано сте на диета, за да може целият кекс с рикота да си остане за нас"

Необходими Продукти

  • краве масло - 190 г
  • пудра захар - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • За бялата смес
  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сладко от череши - от цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват и разбиват омекналото масло и пудрата захар. След като се получи пухкава смес, едно по едно се прибавят яйцата. Брашното се пресява и се слага в купата заедно с какаото. Сместа се разбърква хубаво до гладка консистенция.

В друга купа се слагат рикотата и пудрата захар. Разбъркват се с телена бъркалка, след което се прибавя едно яйце и отново се разбърква.

За изпичането на сладкиша се използва продълговата форма за кекс, чието дъно и стени са покрити с хартия за печене.

В подготвената форма за кекс се изсипва половината от кафявата смес, а върху нея се изсипва сместа с рикота. Слагат се по няколко цели черeшки от сладко, след което отгоре върху сместа за кекса се изсипва останалата половина от кафявата смес.

С помощта на лъжица или шпатула двете смеси се объркват с плавни движения на няколко места.

Кексът с рикота се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Има нещо сбъркано в рецептата на тоя кекс .Кафявата смес стана много гъста и следователно нищо не се получи.Нито се надигна,нито се изпече
28.05.2023 21:12
1
Покажи всички подкоментари