Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Прасковен кекс с ванилия и рикота

Прасковен кекс с ванилия и рикота

Прасковен кекс с ванилия и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Отрежете си парченце кекс и се насладете на вкуса"

Необходими продукти

  • праскови - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • ванилия - 1 ампула или прахче (0.2 г)
  • захар - 250 грама
  • брашно - 250 грама
  • рикота - 250 грама (или извара)
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер до побеляване.

Прибавете към тях рикотата и ванилията, отново разбъркайте добре.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги добавете към горната смес, като разбъркате за кратко, но вече на най-ниската степен на миксера.

Нарежете част от прасковите на кубченца и ги сипете в сместа. Разбъркайте.

Намазнете и набрашнете форма за кекс. Изсипете вътре сместа и загладете.

Останалата част от прасковите нарежете на тънки филийки и ги наредете най-отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете плодовия кекс до готовност - около 45 минути.

Поръсете кекса с пудра захар, нарежете и сервирайте.

Прасковеният кекс с ванилия и рикота е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: