Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокача»Домашна фокача без глутен

Домашна фокача без глутен

Домашна фокача без глутен
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Домашна фокача - подходяща за хората, които не консумират глутен"

Необходими продукти

  • оризово брашно - 150 г
  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 350 - 400 мл
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и ги сложете в купа.

Разтворете маята във водата. Сложете всички съставки в купата и замесете лепкаво тесто.

Завийте с кърпа и оставете на топло за около 1. 5 ч.

Готовото тесто прехвърлете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оформете в кръг и да не е много дебел. Направете дупки с пръст по повърхността.

Полейте фокачата с малко зехтин и поръсете с люспи сол. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете, охладете и поднесете.

Домашната фокача без глутен е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: