Начин на приготвяне
Сложете маята и захарта в леко топла вода и ги разбъркайте добре.
Сипете лимецовото брашно в купа, направете кладенче в средата и изсипете в него маята още преди да е шупнала и олиото, солта добавете към брашното.
Омесете гладко и меко тесто.
Оформете го на топка и го намазнете леко с олио. Сложете го в голяма купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 40 минути настрана да втаса.
След това го премесете и го оформете.
Направете няколко линии по тестото и го поръсете леко с брашно.
Сложете го в тава според формата, покрийте го отгоре отново с фолиото и го оставете за още 50 минути.
Печете пълнозърнестия хляб за около 20 минути на 200 °C, а след това за още 20 минути на 180 °C.
Оставете вкусния лимецов хляб без глутен да се охлади леко и тогава го нарежете.
Добър апетит!
Коментари