Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Половин ябълка нарежете на тънки резени.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията за няколко минути.
Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на части към сместа.
Накрая добавете ябълките, нарязани на кубчета, и по желание малко канела.
Намажете малка форма за кекс с олио и изсипете сместа.
Отгоре наредете резените ябълка, като леко ги притиснете навътре.
Поръсете с лъжица кафява захар и филмиран бадем и сложете кекса с ябълки да се пече в предварително загрята фурна на 170 °C за 40 минути до суха клечка.
Лимецов кекс с ябълки има уникален вкус и аромат.