Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Хрупкави крекери без глутен

Хрупкави крекери без глутен

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Хрупкави крекери без глутен
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Поднесете хрупкавите крекери без глутен с разядка или ди"

Необходими продукти

  • сусам - 1 ч.л. суров
  • просо - 50 г
  • киноа - 50 г
  • маково семе - 1 ч.л.
  • вода - 80 мл
  • кафяв ориз - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смелете на брашно кафявия ориз, киноата и просото. Добавете водата, семената и солта при тях. Омесете тесто, поръсете с царевично нишесте.

Оформете на топка и разточете на тънка кора 2 мм с помощта на стреч фолио. Изрежете крекерите с правоъгълна форма и подредете в тава с хартия за печене.

Печете безглутеновите крекери на 200 градуса за десет минути или до готовност.

Поднесете хрупкавите крекери без глутен с разядка или дип.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: