Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Дипове»Спаначен дип със сирена

Спаначен дип със сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Спаначен дип със сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • сирене бри - 60 грама
  • спанак - 120 грама (бейби листа)
  • готварска сметана - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • козе сирене - 50 грама
  • извара - 100 грама
  • чедър - 40 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За поднасяне
  • тортила питки - около 3 броя
  • лют пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре спанака, подсушете го. След това смелете в блендер заедно с чесновата скилидка.

Прибавете сметаната, изварата, козето сирене и сиренето Бри. Овкусете със зехтина и черния пипер, пасирайте отново.

Разпределете сместа в малки купички, които са огнеупорни. Поръсете отгоре с настърган чедър.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете дипа до получаване на приятна златиста коричка.

Междувременно нарежете тортилите на триъгълничета. Поръсете ги с лют пипер и зехтин и ги сложете в тава за печене (без да ги застъпвате). Запечете ги.

Поднесете дипа в комбинация с хрупкавия начос.

Спаначеният дип със сирена е много сполучлив!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: