Начин на приготвяне
Измийте и отцедете добре спанака, подсушете го. След това смелете в блендер заедно с чесновата скилидка.
Прибавете сметаната, изварата, козето сирене и сиренето Бри. Овкусете със зехтина и черния пипер, пасирайте отново.
Разпределете сместа в малки купички, които са огнеупорни. Поръсете отгоре с настърган чедър.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете дипа до получаване на приятна златиста коричка.
Междувременно нарежете тортилите на триъгълничета. Поръсете ги с лют пипер и зехтин и ги сложете в тава за печене (без да ги застъпвате). Запечете ги.
Поднесете дипа в комбинация с хрупкавия начос.
Спаначеният дип със сирена е много сполучлив!