Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери от полента с къри и куркума

Крекери от полента с къри и куркума

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Крекери от полента с къри и куркума
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Ето това са крекери, които може да се похапват по всяко време Освен това са и чудно бирено мезенце"

Необходими продукти

  • полента - 100 грама или грис за качамак
  • зеленчуков бульон - 250 мл
  • суров сусам - 100 грама
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сусама с качамака. Сипете вътре охладения зеленчуков бульон, разбъркайте и оставете сместа да престои така 2 часа.

След това добавете оцета и смелете всичко в блендер. Прибавете олиото, брашното и подправките. Трябва да получите хомогенна смес.

Намазнете два листа хартия за печене с олио. Сипете в средата на единия лист сместа и покрийте с другия лист.

С помощта на точилка разточете кора с дебелина 2-3 мм. Преместете кората заедно с хартията в плоска тава за печене.

Махнете горната хартия и с остър нож нарежете полентата на крекери.

Включете фурната на 80 градуса. Изсушете крекерите за по-продължително време - трябва да станат хрупкави. Ако се наложи, увеличете градусите на 100.

Крекерите от полента с къри и куркума са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: