Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спаначен стамппот

Спаначен стамппот

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Спаначен стамппот1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг.
  • репички - 2 връзки
  • масло - 90 гр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • спанак - 500 гр.
  • сирене - синьо 250 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в посолена вода за около 20 мин. или докато се сварят напълно.

Репичките се измиват и се разрязват на половинки.

В дълбок тиган се слагат 40 гр. масло, 25 мл. вода, захарта, оцетът и репичките и се варят около 7 - 8 мин. на слаб огън. Добавя се сол и чер пипер на вкус.

Измива се пресния спанак, оставя се да се изцеди, нарязва се на едро и се попарва, така че леко да омекне.

Сиренето се нарязва на парченца. Картофите се пюрират с останалата част от маслото и се добавят спанакът и сиренето. Овкусява се със сол и черен пипер, ако е необходимо.

Получената смес се разпределя в 4 дълбоки чинии и се добавя сместа от репичките и техния сос.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: