Начин на приготвяне
Първо започваме със блата.
В дълбока купа разбиваме яйцата със захарта, след което прибавяме бакпулвер, олио и пресяваме брашното, разбъркваме добре и печем сладкиша за 30 минути на 170 градуса.
Готовия блат оставяме да изстине добре и започваме с крема.
В една касерола слагаме млякото, брашното и слагаме на котлона и разбъркваме до сгъстяване. Прибавяме захар и ванилия и пак ще разбъркваме непрекъснато до готовност и чакаме готовия крем да поизстните.
И третото, което правим, е да разбием суха сладкарска сметана с миксер.
При студения крем прибавяме сметаната и разбъркваме добре.
Върху сладкиша с помощта на лъжица слагаме малко компот за сиропиране и о горе поръсваме половината орехи и изсипваме крема, отгоре разстиламе добре и пак поръсване с орехи.
Слагаме сладкиша с крем и орехи в хладилник да поизстине.