ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Пелмени»Традиционни грузински чебуреки

Традиционни грузински чебуреки

НикиНики
Новак
1735492k49
Традиционни грузински чебуреки
Снимка: Ники
1 / 3
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
"Сега е ред на традиционните грузински чебуреки - хрупкави и много вкусни"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г
  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл гореща
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лук - 1 бр.
  • телешка кайма - 350 г
  • вода - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го изсипете в дълбока купа заедно със солта, разтопеното масло и водата.

Омесете си хубаво меко тесто и го оставете настрана за 10-15 минути.

Нарежете лука на ситно и го добавете заедно със сухите подправки към каймата.

Разделете тестото за пелмените на равни части и ги разточете на тънко.

Сложете от едната страна плънка и след това ги свийте на две.

Пържете традиционните грузински чебуреки до златисто и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: